PAK JE PODIUM!

NYNKE IN DE LEEUWARDER COURANT

Nynke Dijk uit Sexbierum, beter bekend als @ikbennynke, ging viral op TikTok en wil nu een voorbeeld zijn voor anderen. “Ik ha heard dat ik in girlboss bin”

Ze ging onbedoeld viral met een post op filmpjesplatform TikTik. Nu wil Nynke Dijk uit Sexbierum, beter bekens als @ikbennynke, anderen empoweren.

SOCIAL MEDIA

De social media brengen ons meer in verbinding met elkaar dan vrioeger, maar zorgen er ook voor dat de lat heel hoog ligt.

Botox, facings, fillers en extentions, het wordt allemaal uit de kast getrokken. We komen steeds verder af te staan van wie we zijn lijkt het wel.

Fenomenen als “shaming” en extreme bekritisering zijn aan de orde van de dag. Het weerhoudt veel mensen ervan om online te gaan, terwijl er voor iedereen plek is.

NYNKE IN VKMAG

Nynke uit Friesland is de coach die jij nodig hebt om te vlammen.

TIKTOK EN VIRAL GAAN

Ik wist nooit wat Tik Tok inhield. En Instagram was abracadabra voor mij. Hoe kreeg je daar likes, van buiten je eigen netwerk? Ik hoorde wel iets over algoritmes, maar begreep het niet.

Tijdens een online challenge kwam ik social media trainer Marko Bajic uit Rotterdam tegen.Ik heb bij hem een training Queen on Screen geboekt. Dat ik binnen de kortste keren queen zou worden genoemd door mensen op Tik Tok, dat had ik nooit gedacht.

Mijn eerste filmpjes zijn opgenomen in Rotterdam, Terbregge. Ik had de ideeën, Marko filmde en bracht het dynamisch in beeld.Ik had mijn bokshandschoenen meegenomen, want was net begonnen met boksen. Deze handschoenen zorgden er mede voor dat ik viraal ging in februari 2022. Er kwamen 2.5 miljoen views op een filmpje van 10 seconden.

Wat in de weg zit, is de weg, zo zei Marko Bajic tijdens het opnemen van de filmpjes, pak het onderwerp dat nu bij jou omhoog schiet, als het gaat om dat wat jou in de weg zit. Ik zei dat ik me altijd aanpaste aan anderen. Dat ik dat zat was. En ik kwam met de tekst: ik paste me aan, voor jou, maar sorry, dat doe ik niet meer. Ik ben nu gewoon Nynke. Dit filmpje is honderden keren nagedaan. Het raakte iets bij de mensen. Het werd mij nog maar eens duidelijk dat dit niet alleen mijn thema was, maar ook dat van veel andere mensen, van jong tot oud. Zichtbaar zijn, jezelf zijn, dat is iets waar veel mensen mee worstelen. Omdat de bokshandschoenen inmiddels mijn handelsmerk zijn op de filmpjes, zijn deze in het logo verwerkt. Ze staan voor kracht, doorzetten.

Door het viraal gaan werd ik ook geconfronteerd met shaming. Al mijn imperfecties kwamen onder een vergrootglas. Er gingen veel mensen op los in negatieve zin. Dat was even wennen. Ik laat me inmiddels niet meer door negativiteit weerhouden, en heb een groep volgers die weten dat ik dingen graag een beetje anders doe en er geen problemen mee heb om de kop boven het maaiveld uit te steken.

Wat levert dat Tik Tok nu op? Word je er rijk van?

Nee, dat niet. Tik tok heeft me wel veel leuke dingen opgeleverd. Interviews door de Leeuwarder Courant, ik mocht Sander Hoogendoorn in de ontbijtshow coachen naar zijn nieuwe baan en slogans voor hem en zijn aangever verzinnen. Ik werd steeds vaker gevraagd voor regionale radioshows, en als spreker. En als trouwambtenaar heb ik een paar keer een huwelijk gesloten waarbij de kinderen TikTok fans van me waren. Hoe leuk is dat!

En herkend worden door fans die met je op de foto willen, dat is ook een heel vreemde maar leuke ervaring! Zakelijk gezien leverde het veel airplay op, en een flinke stijging van bezoekers aan mijn website. Maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat ik me aangemoedigd voelde om met mijn Tik Tok naam: IkbenNynke een dienst te maken waarbij ik mensen aan wil moedigen om door hun angsten en barrières heen te breken. Of dat nu zakelijk of persoonlijk is. Ik ben Nynke wil dat jij je podium pakt!

Het is voor iedereen die het spannend vindt om zichzelf te laten zien. Ik heb op vele gebieden mijn podium inmiddels gepakt. Nu jij nog!

NYNKE BIJ SANDER HOOGENDOORN EN BIJ AFSLAG HARLINGEN

NYNKE OP TIKTOK

@ikbennynke

Soms zeggen mensen dat je bijzonder bent, alsof je een alien bent. Bedenk dat ze het zeggen vanuit hun eigen referentiekader. Jij bent gewoon Limited Edition! Met dank aan Kevin Smits 😘@kevinsmitsofficial #limitededition #authenticiteit #bijzonder #anders #action #mindset #ikbennynke #coach #empowerment

♬ origineel geluid - Nynke Dijk
×